2016. május 29., vasárnap

Hosszú hétvégén Mallorcán

A májusi szünet már Bence vizsgái előtt vannak, ezért csak néhány napos szünetet tudunk engedélyezni magunknak. A napfényre viszont nagy szükségünk van, elég kevés jut belőle, nagyobb mennyiségben lényegében csak a kiruccanásaink alkalmából. Ezért elugrottunk négy napra Mallorcára, ami Bence régi álma volt. Jövőre már úgyis kevesebb lehetőség lesz az érettségi és a felvételi miatt, utána meg az egyetem miatt...

Innen indultunk Luxemburgból, munka és iskola után egy pénteki napon. A luxair nagyon otthonos érzést ad, mert pont olyan mint a Malév 20 éve volt: a kiszolgálás nem túlságosan kedves, az ételek közel ehetetlenek (pl. a camambert sajt jéggé fagyva várja az elfogyasztását), minden 5. sorban van egy lecsapodó képernyő és az üléseknél kicsi a lábhely (nincs különbség a fapadosokkal). Viszont odafelé csak másfél óra az út, visszafelé viszont kettő, mert más útvonalon ment....

Mallorca gyönyörű:
- csodálatosan kék tengerpart fehér homokkal, mint a posztereken
- korrekt és nem túl drága szállás a tengerparton
- történelmi városok és szépséges tájak

Viszont mindezek a szépségek eléggé köztudottak, szóval rengeteg turista volt, már május közepén, ami még előszezon. Most még pont kényelmesen felfértünk a tömegközlekedési eszközökre. Ami sokszor persze állóhely et jelentett, mert rengeteg nyugdíjas, német és angol él itt és ők lényegében megtöltik a tereket. Szóval, ha bárki ide tervez kirándulást, nyáron valószínűleg már elviselhetetlenül meleg és tömött lehet a hely.

Ez volt a kilátás a hotelből:



Igen, igen és ilyen is volt:


És ilyen jókat ettünk: Paella és töltött tintahal



És voltunk Valdermossában, ahol Chopin élt barátnőjével, George Sand-dal. Kicsit sokat eshetett az eső, mert itt írta az Esőcseppek című darabaját.




És persze voltunk Soller-ben és Puerto di Sollerben is. A két hely között kb. 6 km a távolság, amit mi legyalogoltunk, át a dombokon és narancs és citromligetek között. Robi szedett is citromot, nagyon jó íze és aromáját volt. Hiába, a frissen szedett citrom más, mint a bolti. És amikor megérkeztünk a kikőtőbe, akkor ez a látvány fogadott:




A két falu nevezetessége az őket összekötő villamos (!), amit még az 1900-as évek elehén építettek. Ma már csak turistalátványosság, de annak nem akaármilyen!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése